Πανσέληνος απόψε..Είναι λίγο περίεργα να είμαι μόνη μπροστά στο αναμμένο τζάκι με μια υπέροχη πανσέληνο να φέγγει από το παράθυρο  και να ψήνω κάστανα!

Πριν λοιπόν με πάρει από κάτω όλο αυτό το καταπληκτικό σκηνικό,σκέφτομαι να ανοίξω ένα ροζέ κρασάκι!

Το ροζέ κρασί λοιπόν δεν γίνεται από την ένωση του λευκού με του κόκκινου κρασιού όπως πιστεύουν πολλοί. Είναι όλα θέμα οινοποίησης. Είναι λανθασμένη η γενικευμένη άποψη πως το χρώμα του σταφυλιού καθορίζει και το χρώμα του κρασιού. Στην πραγματικότητα οι χρωστικές ουσίες του σταφυλιού περιέχονται στα στερεά μέρη του (στέμφυλα) και επομένως το χρώμα του σταφυλιού παρέχει το χρώμα του κρασιού μόνο αν και τα στερεά του μέρη συμμετέχουν στην διαδικασία της ζύμωσης. Ο μούστος τόσο των κόκκινων όσο και των ανοιχτόχρωμων ποικιλιών διαθέτει το ίδιο ανοιχτό χρώμα. Έτσι, κόκκινο κρασί παράγεται από ποικιλίες κόκκινων (ή μαύρων) σταφυλιών με την προϋπόθεση ότι τα στερεά τους μέρη συμμετέχουν στη ζύμωση, ενώ λευκά κρασιά μπορούν να παραχθούν από οποιαδήποτε ποικιλία εφόσον τα στερεά μέρη των σταφυλιών διαχωριστούν στη διαδικασία της ζύμωσης. Τα ροζέ κρασιά, παράγονται όπως και τα κόκκινα, με τη διαφορά ότι τα στερεά μέρη των σταφυλιών παραμένουν στη ζύμωση για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως μικρότερο από μία ημέρα.

Τα χρώματά τους είναι μαγευτικά! Τριανταφυλλί ,έντονο ροζ ,κερασί και φράουλας!

Αρώματα? Βιολέτα,τριαντάφυλλο,γιασεμί,βατόμουρο,φράουλα,κεράσι,ροδάκινο,ρόδι…Κρασιά με μέτριο σώμα αλλά με μεγάλη διάρκεια επίγευσης.

Ιδανικά για όλες τις εποχές αφού πίνετε δροσερό το καλοκαίρι αλλά μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το κόκκινο τον χειμώνα.

Σερβίρετέ το λοιπόν δροσερό και πρώτα δώστε τροφή στα μάτια! Λαμπιρίζουν τα χρώματά του! Επειτα μυρίστε το! Απολαύστε το υπέροχο άρωμα και κλείστε τα μάτια για ν ανακαλύψετε τι κρύβετε μέσα του! Γευτείτε το… και αφήστε την γεύση του να απλωθεί στον ουρανίσκο.

Εκαψα τα κάστανα για να γράφω…. μπορώ όμως να ψήσω μια μπριζόλα μιας και το ροζέ μου, ταιριάζει απόλυτα με κρεατικά αλλά και με ψαρικά. Θα οργανωθώ καλύτερα την  άλλη φορά, διότι τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσα αντί για κάστανα να ρίξω λίγα μύδια πάνω στην σχάρα…

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο ροζέ κρασί και σε κάθε κρασί είναι η παρέα!

13 ποικιλίες οινοποιήσιμων σταφυλιών καλύπτουν το ένα τρίτο των αμπελώνων στον κόσμο
Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας θα λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς του καταστήματός μας καθώς και θα ενημερώνεστε για τις τρέχουσες προσφορές μας

Εγγραφήκατε με επιτυχία!

Pin It on Pinterest

Share This